Allmänt

Kåsjön SupRun innebär att du med din SUP paddlar tvärs över Kåsjön, parkerar suppen på anvisad plats (se kartan längst ner), springer den lilamarkerade Kåsjörundan runt sjön för att slutligen paddla tillbaka till start/mål. 10:45 är det genomgång av loppet och starten går 11:00. Kom i tid!

Paddling tur och retur: ca 5 km

Löpning runt sjön: ca 7,5 km

Start och mål

Start- och målområde är "Lilla badviken" som ligger vid Kåsjöbacken nära Åstebo (se kartan längst ner). Löpningen sker på den lilamarkerade “Kåsjörundan”. 

Utrustning och regler

Har du ingen SUP är det inga problem. Hyr av vår sponsor Kitekalle (senast en vecka innan loppet) här: 


Du tar själv med dig den utrustning du känner att du vill ha. Utrustningen är valfri i den mening att det inte spelar någon roll vilken typ av SUP du använder. Detsamma gäller övrig utrustning. Flytväst är exempelvis inget krav från arrangören och något du får ta med dig om behov finns. Alla deltagare har en skyldighet att hjälpa sina medtävlande om en situation skulle uppstå. Vatten och bananer kommer att finnas vid Start/Mål samt vid “SUP-parkeringen” på andra sidan Kåsjön där det även kommer att finnas funktionärer. All form av nedskräpning är förbjuden. 


Tips

  • Markera gärna din SUP på undersidan eller på annat lämpligt ställe så att du snabbt hittar den efter att du sprungit varvet runt sjön.
  • Studera kartan i förväg så att du framförallt har en uppfattning om hur du ska paddla. Passagen mellan stora och lilla Kåsjön kan vara svår att se på avstånd.


Toalett, omklädning mm

Toaletter finns vid den större badplatsen vid Kåsjön (400 meter bort) där hopptornet finns men det finns tyvärr varken omklädningsrum eller dusch. Däremot finns alla möjligheter att ta ett härligt dopp både under och efter tävlingen. Bevakad förvaring (packa vattentätt!) kommer att finnas samt möjlighet att fylla på vattenflaskan men kom gärna med en fylld vattenflaska ändå.


Upplevelsen räknas

Löpning och SUP är i mitt tycke de absolut härligaste träningsformerna just för att de båda ger en underbar naturupplevelse. Det är också därför jag har valt att kombinera dessa två i den här tävlingsformen. Med upplevelsen och naturen i fokus har jag också beslutat att inte dela ut några medaljer eller andra prylar i samband med tävlingen förutom de priser som sponsorerna skänker.


I fall att

Du kan förbehållslöst ångra din anmälan med full återbetalning fram till och med söndag 18/8. Därefter krävs ett läkarintyg för att få tillbaka anmälningsavgiften. Det går bra att lämna över sin startplats till någon annan. Vänligen meddela detta via mejl till info@suprun.se. 

Om loppet tvingas att ställas in med anledning av omständigheter utom min kontroll såsom naturkatastrofer, krig eller myndigheters åtgärder återbetalas inte anmälningsavgiften.


Karta: